Welkom op de website van DE PUNDER KUNSTGRAS

Hoe onderhoud ik mijn kunstgras?

Er zijn een aantal punten welke u zelf bij kunt houden om uw kunstgras gazon optimaal gezond te houden:

  • Verwijder blaadjes en andere viezigheid van de kunstgras mat. Onkruid kan niet van onderaf groeien, maar verwijder bladeren (eventueel met een bladblazer), takjes en zaden van bomen en planten met een harde bezem. Dit voorkomt kieming van de zaden in het kunstgras.
  • Uitwerpselen van huisdieren in verband met hygiëne direct verwijderen van het kunstgras. Wanneer het uitwerpsel blijft liggen, ontstaat namelijk schimmelvorming. Sproei direct met water, zodat de kunstgrasmat weer schoon is. 
  • Borstel het kunstgras op wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld na het weghalen van een zwembad.
 
Het kan natuurlijk voorkomen dat na enkele jaren uw kunstgras gazon een opfrisbeurt nodig heeft. Eventueel kan een beetje mos zijn ontstaan. Dit is niet tegen te gaan, maar gemakkelijk te verwijderen met mosdood of natuurazijn en een harde bezem. Of door het te laten opborstelen met onze borstelmachine. Dit is bij elke soort verschillend en ligt ook aan de ligging en gebruik van het kunstgras. Neem contact met ons op en wij kunnen bij u langskomen met onze borstelmachine om uw kunstgras een boost te geven. Onze ervaring is dat deze onderhoudsbeurt erg goed wordt ontvangen en deze kleine handeling het kunstgras ten goed komt.